Καλλιέργειες – τραυμάτων – κατακλίσεων

ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Τ ο δέρμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού έναντι των μικροβίων. Οποιαδήποτε ρήξη του είναι πύλη μικροβίων στην κεντρική κοικλοφορία του αίματος.

Οι λοιμώξεις σε σημεία ρήξης του δερματος είναι ύποπτες με την εμφάνιση

  • πύου πάνω στο τραύμα
  • έντονη ερυθρότητας στην περιοχή του τραύματος
  • πυρετού

Η αντιμετώπιση οποιασδήποτε λοίμωξης σε σημείο ρήξης του δέρματος είναι επείγουσα κατάσταση για την αποφυγή κυρίως συψαιμίας ή και ακρωτηριασμού άκρων.

 

Οι επείγουσες εξετάσεις που ζητούν οι γιατροί στην εκτίμηση λοίμωξης σε δερματικό τραύμα, είναι:

ΕΞΕΤΑΣΗΕΚΤΙΜΗΣΗ
Καλλιέργεια αερόβιαΓίνεται ανίχνευση μικροβίων
Καλλιέργεια αναερόβιαΓίνεται ανίχνευση μικροβίων
ΑντιβιόγραμμαΤα μικρόβια που απομονώθηκαν στην καλλιέργεια, επανακαλλιεργούνται με ταυτόχρονη παρουσία πολλών διαφορετικών αντιβιωτικών, ώστε να διαπιστωθεί ποια αντιβιωτικά είναι κατάλληλα και ποια όχι για την φαρμακευτική θεραπεία της.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Η επιλογή των εξετάσεων παρακολούθησης και αξιολόγησης των εξετάσεων ουρολοίμωξης, είναι αποκλειστική ευθύνη του θεράποντος ιατρού.

 


Σε λίγη ώρα μετά την κλήση σας, σάς στέλνουμε έμπειρο νοσηλευτή για την λήψη κατάλληλου δείγματος και την άμεση μεταφορά του για εκτέλεση των απαραίτητων εξετάσεων στο εργαστήριο μας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας δίνονται μέσα σε1-2 ημέρες για καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα σας αποστέλλονται για λόγους ευκολίας και αμεσότητας με e-mail.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.