Αιμορραγικός έλεγχος – αιματολογικός έλεγχος

Κίνδυνος αιμορραγίας μπορεί να προκύψει σε πιθανή διαταραχή στους μηχανισμούς της πηκτικότητας – ή στην ανεπιτυχή ρύθμισή τους μέσω αντιπηκτικής αγωγής.

Ενδείξεις ανάγκης ελέγχου της αιμόστασης είναι αιμορραγίες από μύτη, δόντια (όχι λόγω ουλίτιδας), νύχια, ούρα ή κόπρανα.

Ύποπτοι για διαταραχή και ανάγκη ελέγχου είναι οι πιθανά παρατεταμένοι χρόνοι αιμόστασης που μπορεί να παρατηρηθούν σε εκδορές, κοψίματα  ή στην αιμοληψία.

 

Οι επείγουσες εξετάσεις που ζητούν οι γιατροί για να εκτιμήσουν την πηκτικότητα σε ένα αιμοραγικό περιστατικό, είναι συνήθως:

ΕΞΕΤΑΣΗΕΚΤΙΜΗΣΗ
Γενική Αίματος – μέτρηση αιμοπεταλίωνΠοσότητας αιμοπεταλίων – υπεύθυνων για την πήξη του αίματος και για πιθανή ανάγκη μετάγγισης. Ιδιαίτερα χαμηλές τιμές βρίσκονται κυρίως σε:

  • Χημειοθεραπείες – ακτινοβολίες
  • Τοξικότητα – απλασία – γήρανση μυελού
  • Πολυτραυματίες από υπερ-κατανάλωση
Χρόνος Προθρομβίνης PT/INR
  • Αντιπηκτικής  αγωγής με  sintrom
  • Επάρκειας ηπατικής σύνθεσης παραγόντων πήξεως κυρίως σε ηπατοπάθειες
Χρόνος μερικής θρομβοπλαστίνης APTTΜέτρηση αντιπηκτικής αγωγής με ηπαρίνες
ΙνωδογόνοΕπάρκειας του, για την δημιουργία επουλωτικών σχηματισμών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Η επιλογή των εξετάσεων παρακολούθησης και αξιολόγησης των εξετάσεων ελέγχου αφυδάτωσης, είναι αποκλειστική ευθύνη του θεράποντος ιατρού.

 


Σε λίγη ώρα μετά την κλήση σας, σας στέλνουμε έμπειρο νοσηλευτή για αιμοληψία του και εκτέλεση των εξετάσεων σας στο εργαστήριο μας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας δίνονται μέσα σε 1-2 ώρες και σας αποστέλλονται άμεσα και με e-mail.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.